lørdag 17. desember 2011

"Hjallis-lue" - med oppskrift


Str 3-9mnd (12-18mnd)
Garnforslag: Dale babyull, Rauma babyull etc. Babygarnet fra Europris og Sparkjøp er også 100% merinoull og nupper akkurat like mye/lite som Dale og Rauma som er vesentlig dyrere.
Legg opp 38 (40) masker med naturhvitt på pinne 2,5mm. Strikk riller frem og tilbake. 1 rille = 2 pinner. Hele lua strikkes i riller.
Tips: Sett streker på et papir for hver felling/øking, for å ha bedre kontroll på hvor du er i oppskrifta.
Tips II: Tegn lua først for å skjønne hvordan den blir seende ut til slutt.
Tips III: Det er enkelt å tilpasse oppskriften til andre størrelser ved å legge opp flere/færre masker og øke/minke antallet riller.
Strikk slik: 
Pinne 1: strikk rett
Pinne 2: strikk 2 rett, øk 1 maske. Strikk til det gjenstår 4 masker på pinnen, strikk 2 rett sammen, 2 rett.
Gjenta disse pinnene 18 (20) ganger. 
De neste 18 (20) rillene felles i begynnelsen og økes i slutten.
Så kommer midtstykket med rødt, hvitt og blått:
Strikk 10 (12) pinner med rødt samtidig som du øker i begynnelsen og felles i slutten = 5 (6) riller rødt. Strikk 4 (6) pinner naturhvitt, øk i begynnelsen og fell i slutten = (2) 3 riller natur. Strikk deretter (4) 6 pinner i marineblått der du øker i begynnelsen og feller i slutten, fortsett med marineblått og fell i begynnelsen og øk i slutten 4 (6) pinner = 5 (6) riller blått.  Skift til naturhvitt og strikk 4 (6) pinner der du feller i begynnelsen og øker på slutten. Skift til rødt og strikk 10 (12) pinner der du feller i begynnelsen og øker i slutten. 
Deretter er det 18 (20) pinner med øking i begynnelsen og felling i slutten, og 18 (20) pinner med felling i begynnelsen og økning i slutten. 

Sy sammen, som vist på skissen.

Strikk snorer: Legg opp 2 masker med babygarn i natur på pinne 2,5mm og strikk den første pinnen. Deretter skyves maskene ned til den andre enden av pinnen uten å snu arbeidet, og strikk dem rett en gang til. Fortsett slik uten å snu arbeidet så blir snorene runde å fine:) Strikk ca 25 (30)cm.






Helt enkel skisse som gjør det enklere å følge med i oppskifta, og se hvordan den skal se ut "til slutt".



I bruk:)

1 kommentar:

  1. tusen takk for super oppskrift!! Er snart ferdig med en i rosa som jeg begynte på i går kveld, og på tirsdag når påska er over skal jeg ile avsted å kjøpe garn til å lage den i rødt, hvitt og blått til minsten! :D

    God påske!! (La meg til som følger jeg ;))

    klem fra Idun!

    SvarSlett